Raamcontract projectbeheersing Rijkswaterstaat

Raamcontract projectbeheersing Rijkswaterstaat

Als opdrachtgever van grootschalige projecten legt Rijkswaterstaat steeds meer verantwoordelijkheden neer bij marktpartijen. Voor aannemers is dat prettig, omdat zij meer ruimte krijgen zich te onderscheiden. Maar meer ruimte aan de markt gunnen, mag niet betekenen dat Rijkswaterstaat de grip op planning, budget en risico’s verliest. Het vraagt om een goede projectbeheersing. Voor het projectmanagement van circa 60 projecten heeft Rijkswaterstaat een raamcontract afgesloten met 10 bedrijven, waaronder Antea Group.

Businesslijnen:

Rijkswaterstaat gaat de 60 projecten in clusters van 5 á 10 projecten aanbesteden. Het gaat om een breed scala aan projecten, van grote bouwprojecten tot contracten voor beheer en onderhoud. Als partner van Rijkswaterstaat worden wij gevraagd een aantal projecten te beheersen in termen van kwaliteit, tijd en geld. We verbinden daarbij de specifieke expertise van een ingenieursbureau aan gevoel voor dynamiek en complexiteit binnen een projectorganisatie.

Hoewel integrale projectbeheersing een relatief nieuw vakgebied is, hebben we als Antea Group er al ruime ervaring mee opgedaan, ook in projecten van Rijkswaterstaat. Dat we elkaar goed kennen, was voor Rijkswaterstaat dan ook een pre in de aanbesteding van het raamcontract. Voor de verwerving van het contract hebben we dankbaar gebruikgemaakt van kennis en expertise uit de volle breedte van onze organisatie.