Bergschenhoek

Renovatie honk- en softbalveld Orioles in Bergschenhoek

Antea Group Sport is gestart met de renovatie van het bestaande honk- en softbalveld van Orioles in Bergschenhoek (gemeente Lansingerland). Naast het opnieuw draineren van beide velden vinden er cultuurtechnische werkzaamheden plaats op het natuurgras.

Businesslijnen:

Het gaat om het veld van honk- en softbalvereniging Orioles. De werkzaamheden bestonden uit frezen, egaliseren en verschralen met verschralingszand. Daarna werden de velden bemest en ingezaaid. Het advies en toezicht was in handen van bureau B.A.S.

Het 'verre veld' bestaat geheel uit gras. Het speelveld, de loopbaan en warning-track worden uitgevoerd in halfverharding. De halfverhardingsoppervlakte wordt opnieuw aangelegd en voorzien van een lava- en een toplaag van BaroTop.

Na het einde van het honkbalseizoen, halverwege oktober, werd de renovatie gestart. Het softbalveld werd ingezaaid; in geval van goed weer zou het honkbalveld volgen. Een gedeelte van het honkbalveld werd met graszoden aangelegd.

Er zal een hekwerk omheen worden geplaatst en daarnaast krijgen de velden een nieuwe beregeningsinstallatie van Oosten Beregeningstechniek. Het veld is begin maart weer bespeelbaar.