Renovatie zandingestrooid hockeyveld naar waterveld bij HBS Bloemendaal

Renovatie zandingestrooid hockeyveld naar waterveld bij HBS Bloemendaal

HBS Bloemendaal is een bloeiende hockeyvereniging met 1400 leden. Zowel de heren- als damesteams spelen op hoog niveau en er is veel aandacht voor jeugdhockey. De vereniging had de beschikking over twee semi-watervelden, één zand ingestrooid kunstgrasveld en twee natuurgrasvelden. De ambitie is om op termijn naar twee watervelden en één zand ingestrooid kunstgras te groeien.

Businesslijnen:

Daar is mee begonnen door het semi-waterveld van veld 2 te vervangen door een waterveld. Na uitgebreid marktonderzoek heeft de club gekozen voor het Edel ID EL kunstgrassysteem. Antea Group heeft de realisatie van het veld verzorgd. Er is begonnen met het verwijderen van het bestaande lava/rubber. Op de onderliggende lavaonderbouw is een ET decke aangelegd. Dit is een verbeterde e-layer waaraan split is toegevoegd. Hierdoor ontstaat een zeer sterke, stabiele ondergrond met optimale speleigenschappen, bijna vergelijkbaar met een waterveld op asfalt.

Met dit nieuwe waterveld heeft HBS Bloemendaal betere trainings- en wedstrijdomstandigheden gekregen. Een perfecte basis om de speelkwaliteit van de gebruikers nog meer te verbeteren. Antea Group en Edel Grass zijn al jaren contractpartners van HBS Bloemendaal. We zijn natuurlijk weer enorm trots dat we ook de aanleg van dit veld weer mochten verzorgen.