Rode Beek Brunssum

Rode Beek Brunssum

In Brunssum-Oost wordt de Rode Beek ontkluisd om een natuurlijke corridor te ontwikkelen in het landschap die de natuurgebieden Brunssummerheide, Schutterspark, Schinveldse Bossen en Teverenerheide verbindt. Provincie Limburg, waterschap Roer en Overmaas en de gemeente Brunssum werken samen. Antea Group ondersteunt met het opstellen van een UAV-gc contract en het systeemgericht beheersen van het contract.

Het project kenmerkt zich door:

  • Een grote diversiteit aan werkzaamheden: Aanleg van riolering, groot grondverzet, saneringen en de aanleg van een viaduct;
  • Verschillende betrokken partijen, met ieder een eigen verantwoordelijkheid;
  • Uiteenlopende projectdoelstellingen;
  • Een aantal uitvoeringsrisico's;
  • Complexe ondergrond (mijnsteen)
  • Onervarenheid (werken volgens UAV-gc) en een afgeleide doelstelling ervaring op te doen.

Het natuurgebied is na de herinrichting geschikt als leefgebied voor reeën en de nieuwe loop van de beek wordt passeerbaar gemaakt voor vissen. Antea Group helpt partijen om wensen goed te vertalen in het contract. In werksessies werden belangrijke risico's geïnventariseerd waarbij projecteisen werden vertaald naar de vraagspecificatie waarbij steeds teruggegrepen werd naar de basisuitgangspunten en afspraken. "Op die manier voorkomen we verrassingen en kunnen we voor de opdrachtgever inzichtelijk maken wat hij krijgt en wat het kost.  SE helpt dan om de scope te behouden en de integraliteit te bewaken". 

Het project De Rode Beek bevindt zich op dit moment in de realisatiefase. Hierin begeleidt Antea Group de opdrachtgever met het beheersen van het project in al zijn facetten, van contractmanagement en het toetsen van constructieberekeningen. Aan de hand van onze werkwijzer passen we systeemgerichte contractbeheersing toe. Medio 2016 moet de eerste fase gereed zijn. 

Bron: Loo tv