Transferium Houten

Transferium Houten

Streektransferium Linielanding

Uitdaging

Het officiële startsein voor de bouw van het streektransferium Linielanding in Houten is eind 2013 gegeven. Het transferium creëert een verbinding tussen de hectische wereld van de snelweg en het achterliggende natuurlijke landschap. In opdracht van de gemeente Houten voert Antea Group alle zaken rondom de contractvoorbereiding, aanbesteding en contractbeheersing uit. De oplevering van het project staat gepland op 14 maart 2014.

Oplossing

Bij de voorbereiding en realisatie van het streektransferium Linielanding speelt de planning een grote rol. In één jaar tijd van contractvoorbereiding tot oplevering. Om deze uitdaging te bewerkstelligen zijn de onderstaande punten van groot belang:

  • Een goede samenwerking tussen opdrachtgever/opdrachtnemer/Antea Group; 
  • Snelle besluitvorming;
  • Een contract met heldere uitgangspunten;
  • Juiste EMVI-criteria, om de geschikte partij te contracteren;
  • Actieve rol van de opdrachtgever.

Resultaten

Bij de aanbesteding van het streektransferium Linielanding werd gekozen voor een vaste inschrijfsom. De inschrijvers werden gevraagd een ontwerp in te dienen welke werd beoordeeld aan de hand van het referentieontwerp van Arc2 architecten. Op deze manier werd er beoordeeld op basis van kwaliteit en kon er gekozen worden voor het beste product waarbij de prijs geen rol speelt.