Twee nieuwe kunstgrasvelden voor ASV Arsenal op sportpark De Schinkel in Amsterdam

Twee nieuwe kunstgrasvelden voor ASV Arsenal op sportpark De Schinkel in Amsterdam

Voetbalvereniging ASV Arsenal heeft twee nieuwe kunstgras voetbalvelden gekregen. Bijzonder aan het traject was dat de velden deel uitmaakten van de tender van het EK Atletiek. Dit leverde zowel voor de gemeente als de vereniging voordelen op.

Voor het EK Atletiek in het Olympisch stadion in Amsterdam was er extra oefencapaciteit nodig voor de atleten. Sportpark De Schinkel ligt achter het stadion. Op de twee voetbalvelden van ASV Arsenal zijn tijdelijke voorzieningen gekomen voor een sprintbaan, aanloop speerwerpen en een discus- en slingerwerpkooi. Daarnaast is het terrein tijdens het EK ingericht als VIP locatie.

De kunstgrasvelden waren negen jaar oud. Het is een openbaar sportpark en door het intensieve gebruik waren de velden eigenlijk al aan vervanging toe. Dit is versneld door de capaciteitsvraag van het EK atletiek.

Antea Group Sport heeft een voorstel gedaan voor de vervanging van de twee kunstgrasvelden als onderdeel van de gehele tender renovatie Olympisch Stadion en tijdelijke inrichting van de kunstgrasvelden voor oefenfaciliteiten. Door de vervroegde vervanging zijn geen extra voorzieningen nodig geweest om de oude kunstgrasvelden te beschermen.

In overleg met ASV Arsenal is bewust gekozen voor een sterke slijtvaste vezel die ook bestand is tegen openbaar gebruik. In beide velden is de Diamond Blade toegepast. Door deze samenwerking tussen EK atletiek, gemeente Amsterdam en ASV Arsenal heeft de voetbalclub nu twee prachtige kunstgrasvelden waar ze weer vele jaren mee vooruit kunnen.