RCN de Potten Sneekermeer Friesland

Van voormalige winterpolder naar eigentijds vakantiepark

Aan het Friese Sneekermeer ligt vakantiepark RCN De Potten. Een geliefde plek voor watersporters en natuurliefhebbers. Het park is ingericht met respect voor natuur en omgeving. Antea Group werd ingeschakeld voor de uitbreiding van het park met twintig energiezuinige vakantiewoningen.

De parkuitbreiding was gepland op de plek van een voormalige winterpolder, centraal in het Friese merengebied. Eén van uitdagingen was om de inrichting ervan aan te laten sluiten bij de omgeving en inpassing in de primaire waterkering van het achterland. Antea Group was verantwoordelijk voor de terreininrichting, de infrastructuur en de aanleg van recreatieve voorzieningen.

‘Binnen tijd én budget realiseerden we een parkuitbreiding volgens de RCN-filosofie: met respect voor natuur en omgeving’

Van waterpartijen tot leidingwerk

Eyecatcher in dit werk is de aanleg van een ‘binnenmeer’ met aanlegsteigers en een houten verkeersbrug van duurzaam hout met FSC keurmerk. Het binnenmeer staat in verbinding met het Sneekermeer. Deze waterpartij vormt het hart van het uitbreidingsplan. Daarnaast realiseerden we de aanleg van het omliggende park en de tuinen.

Infrastructuur en renovatie

De ondergrondse infrastructuur inclusief nutsaansluitingen zijn door Antea Group aangelegd en aangesloten op de vakantiewoningen. De bestaande camping is gelijktijdig gerenoveerd. We leverden dit werk binnen de planning én het gestelde budget op.

Het resultaat mag er zijn: de parkuitbreiding voldoet aan de modernste eisen en sluit met haar fraaie inrichting aan op de uitstraling en beleving van het Friese landschap. 

Aanleg van: boven- en ondergrondse infrastructuur
Oplevering: 1 juni 2017  
Opdrachtgever: FRET Leisure b.v. te Sloten (FR)

Vakantiepark Potten Sneekermeer waterwoningen