Veilig opgesloten op Bonaire

Veilig opgesloten op Bonaire

De realisatie van een bliksembeveiliging voor een tijdelijk gevangeniscomplex op Bonaire. Het complex bestaat uit 50 zeecontainers met een halve meter daarboven een zogenaamd tropendak.

Het tropendak houdt de ergste warmte tegen. Geen wereldschokkende opdracht, maar wel bijzonder voor van der Heide Bliksembeveiliging om zo ver van huis bezig te zijn. Ineens komen er nieuwe aandachtspunten om de hoek kijken, zoals verzekeringen en de inzet van een reisbureau.

Oplossing

Bijzonder is, dat het stalen dak zelf als bliksemafleider fungeert. Voor het project reisde een monteur van van der Heide Bliksembeveiliging af naar Bonaire om er een week aan de slag te gaan. De trip was zo geregeld dat de monteur alles die week voor handen had om zijn werk goed te kunnen uitvoeren.

Resultaten

De gevangenis is beveiligd tegen bliksem volgens eisen en richtlijnen die ook voor Nederland van toepassing zijn. Daarnaast is van der Heide Groep nu ook in beeld om het aangrenzende politiebureau te beveiligen. Het project levert nieuwe mogelijkheden op om de commerciële activiteiten op Bonaire uit te breiden.

Met ingang van 1 januari 2014 hebben Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud en Oranjewoud Realisatie een nieuwe naam gekregen: Antea Group. Deze referentie betreft een project dat vóór 1 januari 2014 is uitgevoerd onder de naam Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud en/of Oranjewoud Realisatie. Uit juridisch oogpunt zijn de bedrijven niet gewijzigd; alleen de statutaire naam en handelsnaam zijn gewijzigd. Deze naamswijziging heeft geen consequenties voor de rechtsgeldigheid van deze en andere bestaande referenties.