Vernieuwbouw IJsstadion Thialf

Vernieuwbouw IJsstadion Thialf

Antea Group is vanaf de eerste realisatie van de overkapping in 1986 betrokken bij het ijsstadion Thialf. Bij vele verbouwingen zijn we betrokken, zoals de renovatie van de baan in 1990 en de vernieuwing van de vriesinstallatie in 2007.

Antea Group levert in opdracht van Thialf de contractmanager voor de vernieuwbouw van het ijsstadion. Het project wordt middels een Engineering & Build contract gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel van het contractmanagement is het uitvoeren van audits tijdens de ontwerp- en realisatiefase van het project. Auditresultaten geven de contractmanager informatie over de manier waarop de opdrachtnemer in de praktijk omgaat met de beheersing van zijn processen.
De bouwfysische toetsingen op de plannen van Ballast Nedam en ontwerp van Zwarts & Jansma Architects behelzen met name brandveiligheid en geluid. Tot slot heeft Antea Group een ontwerp voor de buitenruimte opgesteld.

De totale kosten voor de vernieuwbouw bedragen €50 miljoen. Er wordt geïnvesteerd in de beste faciliteiten en energiezuinige voorzieningen. Door een perfect vlakke vloer dient Thialf de snelste laaglandbaan ter wereld te blijven. Een prachtig project om bij betrokken te zijn!