Wegenlegger Echt-Susteren geactualiseerd met behulp van GBI

Wegenlegger Echt-Susteren geactualiseerd met behulp van GBI

Wegenleggers zijn nog altijd een wettelijke verplichting, maar bij veel gemeenten een ondergeschoven kindje. Het opstellen en actualiseren van wegenleggers wordt vaak als lastig, saai en langdurig ervaren. Dat gold niet voor de gemeente Echt-Susteren.

Op basis van de beschikbare wegen en kunstwerken data in het beheersysteem GBI en de actuele BGT is grotendeels geautomatiseerd een nieuwe wegenlegger opgesteld. De openbare wegen van andere instanties zijn direct vanuit de BGT toegevoegd. Door registratie in het beheersysteem GBI is daarna op elk moment een wegenleggerkaart en wegenleggerrapportage te genereren. Gezamenlijk met de gemeentelijke medewerkers zijn de bijzondere situaties gecontroleerd en verwerkt. Resultaat: een actuele, betrouwbare en complete wegenlegger!

Een groot voordeel van verwerking in het beheersysteem GBI is dat de komende jaren de wegenleggerdata eenvoudig kan worden bijgehouden en indien nodig opnieuw kan worden vastgesteld. Een goede basis voor nu en in de toekomst.

Ook uw wegenlegger uit de mottenballen halen? Ook al heeft u geen GBI wij delen graag onze ervaring met u.