Werk mee aan een energieneutraal Gooisekant

Werk mee aan een energieneutraal Gooisekant

Ingenieursbureau Antea Group en farmaceut Svizera hebben de ambitie om bedrijventerrein Gooisekant in Almere energieneutraal te maken. Als groep kan je meer dan alleen. Daarom roepen we alle bedrijven op om aan te sluiten bij dit initiatief en gezamenlijk energiebesparende- en opwekkende maatregelen te nemen.

Wat levert dit op?

Door met elkaar te werken aan een duurzaam bedrijventerrein, anticiperen we op de wettelijke verplichtingen. Ook kunnen we gezamenlijk energie besparen en opwekken, behouden onze gebouwen hun waarde en wordt Gooisekant een aantrekkelijkere plek voor ons en nieuwe bedrijven. Concreet betekent dit dat wij een aantrekkelijk duurzaamheidsvoorstel zullen doen, waar alle bedrijven en vastgoedeigenaren op Gooisekant zich bij aan kunnen sluiten. 

Voortgang

Wij hebben de aftrap gedaan met een skyboxbijeenkomst, waarbij Menno Smits (directeur van Antea Group) en wethouder Herrema (gemeente Almere) de doelstellingen nog eens duidelijk hebben neergezet. Lees onze blog voor meer informatie over deze bijeenkomst. Ook lanceren we binnenkort een enquête voor alle 430 bedrijven gevestigd op Gooisekant. Hiermee peilen we de bereidheid van de ondernemers aan te sluiten bij dit initiatief.

Energieneutraal bedrijventerrein

Natuurlijk zijn er allerlei uitdagingen, zoals het oplossen van de split incentive. Dit is het fenomeen dat de verhuurder en huurder andere beweegredenen hebben om energiebesparende en/of opwekkende maatregelen te nemen. Echter zal ons enthousiasme en de noodzaak om te verduurzamen, met ondersteuning van de gemeente Almere en alle andere ondernemers, zeker tot het eerste energieneutrale bedrijventerrein van Nederland leiden. 

Blijf onze website volgen voor updates over de voortgang van het onderzoek. Voor vragen en/of opmerkingen kun je terecht bij Julius van Manen en Jesse Stammers.

Energieneutraal Gooisekant