innovatie phoenix motes sensorbal infrastructuur riool

Innovatie

Zo maken wij innovatie mogelijk

Techniek en technologie, ze zijn continu in beweging. En onze maatschappij verandert net zo snel mee. Niet voor niets dat innovatie een van de belangrijkste thema’s van Antea Group is. Waar we ook komen, wat we ook doen, onze ingenieurs en adviseurs denken altijd vooruit. Of het nu gaat om slimmer werken met data, gebruik maken van sensoring of 3D-printing.

Tags:

Vernieuwen doen we altijd al

In meer dan 65 jaar tijd stond Antea Group aan de wieg van diverse innovaties. Neem de overkapping van IJsstadion Thialf. Niemand hield het begin jaren tachtig voor mogelijk dat je een dak boven een ijsbaan kon bouwen. Onze ingenieurs lieten zien dat het haalbaar was. De lichte constructie en de klimaatbeheersing baarden wereldwijd opzien. Maar er is meer. Begin jaren ’80 ontwikkelden we een nieuw groenbeheersysteem voor gemeenten. Hierbij werd voor het eerst gebruik gemaakt van computers en gemakkelijk hanteerbare software.’ Dit beheersysteem stond aan de basis van de GBI beheersoftware waarmee inmiddels honderden gemeenten werken.

Innovaties anno nu

Antea Group vindt innovatie belangrijker dan ooit. We stoppen hier veel tijd en energie in. Zo werken onze medewerkers bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van slimme sensorballetjes, die een onbekende, soms gevaarlijke omgeving, kunnen inspecteren en optimaal in kaart kunnen brengen. Ook lopen we voorop bij de ontwikkeling van volledig digitale inspecties die gevisualiseerd zijn met augmented reality. Digitale Transformatie is de leidraad voor onze toekomstige bedrijfsvoering.

“We stoppen veel tijd en energie in innovatie. Dit past erg goed bij de drijfveren van mijn collega’s: een ingenieur wil graag continu verbeteren en vernieuwen.”

Harmen Tjeerdsma, innovatiemanager

Zo maken wij innovatie mogelijk

Bij Antea Group werken technisch specialisten, experts op het gebied van wetten en regels, professionals die weten hoe je 'onmogelijke plannen' toch mogelijk kunt maken. Zij staan aan de basis van innovatie en vernieuwing. Antea Group geeft medewerkers daarom volop ruimte. We werken aan ons innovatief vermogen door te investeren in de kennisontwikkeling van onze mensen. Maar ook door gebruik te maken van de nieuwste technieken en methodieken zorgen we ervoor dat we blijven verbeteren en hoogwaardige kwaliteit blijven leveren.

Innovatieve projecten onder de loep

Bekijk hier al onze innovaties

CAG Venturescag ventures innovatie antea group centric

CAG Ventures zoekt voortdurend naar veelbelovende startende ondernemingen met een inspirerende visie. CAG Ventures ondersteunt ondernemers met kennis, kapitaal en een interessant netwerk. Het is een initiatief van Centric en Antea Group.